تجهیزات دندانپزشکی
تجهیزات دندانپزشکی مورد نیاز برای تجهیز مطب دندانپزشکی
گام نخست برای تاسیس یک کلینک و یا مطب دندانپزشکی برای دندانپزشک آشنایی با تجهیزات به روز و کاربردی مطابق با نیاز و تخصص دندانپزشک میباشد. دندانپزشکان در طی دوران تحصیل با تمامی تجهیزات دندانپزشکی آشنا می شوند و قطعا طریقه کارکرد هر یک را آموزش میبینند. در هنگام تجهیز مطب آشنایی و اطلاع از جدیدترین و محبوبترین تجهیزات دندانپزشکی نکتهای حائز اهمیت است که دندانپزشکان باید به آن توجه داشته باشند.
خرید تجهیزات دندانپزشکی برای تجهیز مطب دندانپزشکی
دستگاههای زیر از اهمیت کمتری برای تجهیز مطب دندانپزشکی برخوردارند. به عبارت دیگر اگر هزینه تجهیز مطب برای شما اهمیت دارد، این دستگاهها و تجهیزات را در اولویت دوم برای خرید قرار دهید. دندانپزشک با توجه به تخصص و یا نوع فعالیت خود به دستگاه های دیگری نیاز پیدا کند که برخی دیگر از این دستگاه ها عبارتند از:
- کامپوزیت کیور
- لیزر دندانپزشکی
- میکروسکوپ دندانپزشکی
- اسکنر داخل دهانی
- لوپ دندانپزشکی
- کیت خارج کردن فایل شکسته
- دستگاه تزریق بی حسی
- سندبلاستر
- ایرفلو
- دستگاه پک اتوکلاو
- میکروموتور جراحی
- الکتروسرجری
- پیزوسرجری
- موتور جراحی
- آبچوریشن
- واتر جتر
- موتور اندو
- موتور ایمپلنت
تجهیزات دندانپزشکی مورد نیاز در کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی از نظر هزینه در سه دسته قرار می گیرند که عبارتند از:
- تجهیزات دندانپزشکی با هزینه بالا
- تجهیزات دندانپزشکی با هزینه متوسط
- تجهیزات دندانپزشکی با هزینه پایین
این بخش از تجهیزات دندانپزشکی که از اساسی ترین موارد مورد نیاز در یک مطب دندانپزشکی به حساب می آیند و تقریبا می توان گفت بدون وجود این دستگاه ها کار کردن امکانپذیر نخواهد بود عبارتند از:
- یونیت دندانپزشکی
- اتوکلاو دندانپزشکی
- رادیوگرافی تک دندان
یونیت دندانپزشکی برای تجهیز مطب دندانپزشکان
یکی از تجهیزات اساسی و ضروری برای تجهیز مطب دندانپزشکان و کلینیک های دندان پزشکی، یونیت دندانپرشکی می باشد که همیشه در اولویت قرار دارد و در دسته دستگاه های هزینه بالا به حساب می آید. تمامی بیماران برای شروع کار درمان باید بر روی یونیت دندانپزشکی دراز بکشند تا دندانپزشک معالج به معاینه و درمان بپردازد.گاهی بیمار برای درمان و یا انجام اعمال زیبایی دندان باید ساعت ها بر روی یونیت دراز بکشد در نتیجه راحتی و آسودگی بیمار در این بخش نقش مهمی دارد و در خرید یونیت دندانپزشکی علاوه بر در نظر گرفتن قیمت، باید به این نکته نیز توجه زیادی داشت.
قطعات تشکیل دهنده یونیت دندانپزشکی
دستگاه یونیت دندانپزشکی شامل بخش ها و اجزای مختلفی می باشد که این موارد عبارتند از:
- پایه و بازوی یونیت
- چراغ یونیت
- کاسه کراشوار و دوش آب لیوان پرکن
- کنسول یا تابلت دندانپزشک
- میز دستیار
- سیستم ساکشن
- کنترل بلوک
- جعبه جانبی یونیت
- قطعات دستی یا هندپیس
- سیستم هوای فشرده
- پدال پایی
- سینی جرمگیر
- باکس زیر صندلی
یونیت های دندانپزشکی دارای تابلت می باشند که بخش عمده ای از دستورها قطعات یونیت از این قسمت دستگاه به بخش های مختلف برای کاربردهای متفاوت شروع می شود.پس از آن که دندانپزشک پدال یونیت را فشار می دهد دستور به تابلت رسیده و از تابلت به قطعات دیگر اعمال می شود که در نتیجه درمانگر می تواند از کارکرد این بخش های یونیت دندانپزشکی استفاده کند از جمله:
- راهاندازی اینسترومنت
- راهاندازی پوار
- خاموش و روشن کردن چراغ
- تنظیم ارتفاع و عقب و جلو کردن صندلی یونیت
- راهاندازی لیوان پرکن
- راهاندازی کراشوار جهت شستشوی دهان بیمار
طبق توصیه سازمان وزارت بهداشت کشور رعایت نکات infection control (کنترل عفونت) در مطبهای دندانپزشکی بسیار حائز اهمیت می باشد در نتیجه پیشنهاد میشود پس از خرید یونیت دندانپزشکی و حین استفاده از دستگاه و کار درمان به نکات زیر توجه داشته باشید:
- ضدعفونی کردن ابزار و وسایل
- ضدعفونی کردن شلنگ های اینسترومنت بعد از هر بیمار
- استفاده از روکش های یک بار مصرف برای هر بیمار
در هنگام خرید یونیت دندانپزشکی توجه داشته باشید که جنس بدنه یونیت باید به صورتی باشد که با استفاده از محلول های دکونکس دچار آسیب و یا تغییر رنگ نشود که برای جلوگیری از این مورد توصیه می شود یونیت هایی که دارای رنگ های کوره ای و ABS فول تزریق می باشند را خریداری نمایید که لازم به ذکر است در حال حاضر 90 درصد از یونیت های دندانپزشکی تولید جدید در بازار دارای این ویژگی می باشند.
اتوکلاو دندانپزشکی
اتوکلاو دندانپزشکی یکی از تجهیزات مورد نیاز در مطبهای دندانپزشکی است که با استفاده از دما و فشار بخار بالا وظیفه ضدعفونی و استریل کردن اینسترومنت ها و تجهیزات مطب دندانپزشکی را به عهده دارد.این دستگاه با از بین بردن میکروب ها و از انتقال بیماری از طریق تجهیزات دندانپزشکی به بیماران جلوگیری می کند.
انواع اتوکلاو برای تجهیز مطب دندانپزشکی
اتوکلاوها از تجهیزات دندانپزشکی مهم برای تجهیز مطب مطب دندانپزشکی است که دارای ظرفیتها، مدلها و برندهای مختلفی هستند که دندانپزشک باید مطابق با نیاز خود یکی از اتوکلاوهای موجود در بازار را تهیه کند و دقت داشته باشید که اتوکلاو بعد از یونیت دندانپزشکی یکی از اساسی ترین وسایل تجهیز مطب دندانپزشکی می باشد.
در میان اتوکلاو ها، اتوکلاوهای کلاس B پرفروشترین و کاربردیترین نوع در مراکز دندانپزشکی میباشند و پمپ وکیوم پرقدرتی نسبت به دیگر اتوکلاوها دارند.
در دهه های گذشته اتوکلاوهای کلاس N در کلینکها و مطبهای دندان پزشکی استفاده میشد اما به دلیل نداشتن تست وکیوم از طرف وزارت بهداشت استفاده آن ممنوع شد. امروزه با دستور دانشگاه علوم پزشکی و بازرسی منظمِ وزارت بهداشت استفاده از اتوکلاوهای کلاس B الزامی و ضروری است.
رادیوگرافی تک دندان یا پری اپیکال
رادیوگرافی دندانپزشکی یکی از تجهیزات تصویربرداری در مطبهای دندانپزشکی به حساب می آید که با توجه به قیمتی که دارد در دسته تجهیزات قیمت بالا قرار می گیرد. اگر چه خرید رادیوگرافی در ابتدای تجهیز مطب الزامی نیست و دندانپزشک می تواند خرید این دستگاه را به بعد موکول نماید اما امروزه بیشتر دندانپزشکها در حین تاسیس کلینیک و مطب خود ترجیح می دهند این دستگاه را خریداری نمایند.
دستگاه رادیوگرافی دندان در واقع تنها تاباننده اشعه ایکس می باشد و برای مشاهده عکس دندانپزشک به یک گیرنده اشعه نیز نیاز دارد. در روشهای قدیمیتر از تاریکخانه و فیلم های رادیوگرافی برای مشاهده عکس استفاده می شد که امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی سنسورهای RVG و یا دستگاه های اسکنر فسفرپلیت جایگزین این روش قدیمی شده اند و تصویربرداری پری اپیکال را به صورت دیجیتالی در کوتاه ترین زمان ممکن برای دندانپزشکان انجام میدهند.
انواع مدلهای دستگاه رادیوگرافی
دستگاه های رادیوگرافی در چند نوع در بازار وجود دارند که دندانپزشک در حین تاسیس مطب می تواند با توجه به فضای موجود و تعداد عکسی که در روز میگیرد یکی از انواع این دستگاه را تهیه نماید.
- دستگاه رادیوگرافی پایه دار
- دستگاه رادیوگرافی دیواری
- دستگاه رادیوگرافی پرتابل
تجهیزات دندانپزشکی با هزینه متوسط
در تجهیز مطب دندانپزشکی برخی از دستگاه ها در دسته دستگاه های متوسط قرار میگیرند که با وجود الزامی بودن برای تاسیس کلینیک دندانپزشکی از هزینه کمتری نیز نسبت به یونیت، اتوکلاو و …برخوردار هستند که این دستگاه ها عبارتند از:
- سنسور RVG
- اپکس لوکیتور
- ساکشن جراحی
- کمپرسور
- اندو روتاری
- لایت کیور
- جرمگیر
- آمالگاماتور
سنسور RVG برای تجهیز مطب دندانپزشکان
سنسور RVG یکی از تجهیزات تصویربرداری دندانپزشکی می باشد که یکی از سنسورهای داخل دهانی دیجیتالی به حساب میآید. سنسور RVG توانایی عکس برداری از یک یا چند دندان (تصویربرداری پری اپیکال) را دارد؛ این دستگاه می تواند در کمترین زمان ممکن (3تا 5 ثانیه) عکس های با کیفیت و وضوح بالا را بر روی صفحه مانیتور لپ تاپ در اختیار دندانپزشک قرار دهد.
سنسورهای RVG دارای سایزهای مختلفی هستند که دندانپزشکان می توانند با توجه به نیاز خود و مشاوره کامل از کارشناسان فروش دنتی اسمایل بهترین و مقرون به صرفه ترین مدل این دستگاه تصویربرداری دیجیتال را خریداری نمایند.
بهترین سنسور RVG موجود در بازار
اپکس لوکیتور
اپکس لوکیتور که در بازار به آن اپکس فایندر نیز گفته می شود یکی دیگر از تجهیزات دندانپزشکی مورد نیاز برای تجهیز مطب میباشد که معمولا در مراکزی که دندانپزشکان کار ترمیم ریشه (اندو) انجام می دهند الزامی میباشد و کاربرد این دستگاه امروزه به حدی رسیده است که دندانپزشکان برای درمان ریشه دقیق تر ترجیح می دهند از دستگاه اپکس فایندر استفاده نمایند.
اپکس لوکیتورها در اندازه گیری طول ریشه به دندانپزشک کمک زیادی میکنند و توجه داشته باشید که یکی از معیارهای اصلی در خرید این دستگاه دندانپزشکی دقت اندازه گیری دستگاه و درصد خطای آن میباشد به این صورت که هرچه دقت دستگاه بیشتر و درصد خطای آن کمتر باشد گزینه مناسبتری برای خرید میباشد.
ساکشن جراحی
می دانید که یونیتهای دندانپزشکی مجهز به ساکشنهای هوایی و یا آبی می باشند اما در مواقعی که عمده کار دندانپزشک جراحی و یا اعمال زیبایی باشد به دلیل وجود خون بیشتر، خرده آمالگام، کامپوزیت و…. به مکش بیشتری نیاز است که در این صورت ساکشن جراحی یا همان ساکشن کنار یونیتی یکی از دستگاههایی است که باید خریداری شود.
ساکشن های کنار یونیتی در انواع مختلف تولید و ارائه شده اند که عبارتند از:
- ساکشن دارای مخزن
- ساکشن تخلیه مستقیم به فاضلاب
در خرید ساکشن کنار یونیتی دقت داشته باشید که بهترین گزینه ساکشنهای تخلیه مستقیم به فاضلاب می باشند زیرا در مواردی که دارای مخزن باشد احتمال انتقال عفونت افزایش یافته و همینطور از دید بیماران وجهه چندان خوبی ندارد زیرا بیمار به راحتی می تواند بزاق و خونابههای بیماران قبلی را مشاهده کند. هم چنین ساکشنهای جراحی دارای مخزن بعد از مدتی بوی نامطبوعی را به محیط منتقل میکنند.
کمپرسور هوا دندانپزشکی
کمپرسورها را در اصطلاح قلب تپنده مطب دندانپزشکی می گویند زیرا از تجهیزات اصلی کلینیک و یا مطب دندانپزشکی می باشد که کارکرد یونیت دندانپزشکی بدون کمپرسور امکان پذیر نحواهد بود و این دستگاه در دسته دستگاه های قیمت متوسط قرار دارد.کمپرسورها به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
- پیستونی
- روغنی(یخچالی)
- بدون روغن (Oil Free)
- دیافراگمی
در زمان های گذشته از کمپرسورهای روغنی در مطب های دندانپزشکی استفاده میشد که رفته رفته با سختگیریهای وزارت بهداشت این نوع از کمپرسورها کنار رفتند و نوع oil free جایگزین این کمپرسورها شدند.
معیار انتخاب کمپرسور برای مطب یا کلینیک دندانپزشکی به این صورت است که عموما برای هر یونیت موتور کمپرسور 750 وات (1hp) و مخزن 80 لیتری پیشنهاد می شود و در صورتی که تعداد یونیت بالاتری را داشته باشید می توانید با کارشناسان فروش شرکت دنتی اسمایل تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی و رایگان بهرهمند شوید.
اندو روتاری دندانپزشکی
یکی از تجهیزات مورد نیاز در مطبهای دندانپزشکی دستگاه اندو روتاری میباشد که در رده قیمت متوسط قرار دارد و جزو اصلی ترین تجهیزات تجهیز مطب به حساب می آید. در گذشته از سر آنگل روتاری جهت درمان ریشه استفاده می شد اما به علت مشکلاتی اعم از: over شدن، شکستگی فایل(file fracture) و…که با این روش وجود داشت، رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی دستگاه اندو روتاری وارد بازار شد که با استفاده از این دستگاه علاوه بر حل شدن مشکلات ذکر شده در بخش بالا، این دستگاه مزایای دیگری نیز به همراه داشته است که عبارتند از:
- بی سیم بودن دستگاه اندو روتاری(مدل های با سیم این دستگاه نیز وجود دارد)
- احتمال انتقال عفونت کمتر(سر آنگل های روتاری با هوا کار کرده اما اندو روتاری الکتریکی می باشد)
- مجهز بودن به سیستم auto reverse که در صورت تشخیص curve بیشتر و یا گشتاور بالاتر دستگاه احتمال شکستگی فایل را تشخیص داده و درنتیجه مسیر خود را برعکس کرده تا از پیشروی بیشتر جلوگیری کند.
در خرید دستگاه اندوروتاری به میزان سرعت، حداکثر گشتاور، بی سیم و یا با سیم بودن و خدمات پس از فروش برند مورد نظر توجه داشته باشید.
لایت کیور دندانپزشکی
یکی دیگر از دستگاه های مورد نیاز برای دندانپزشکانی که بیشتر درمان ریشه (اندو)، ترمیمی و زیبایی، ارتودنسی و… انجام میدهند دستگاه لایتکیور دندانپزشکی میباشد. در ترمیم دندانهایی که از کامپوزیتها استفاده می شود استفاده از دستگاه لایت کیور برای دندانپزشک ضروری است. لایت کیور دندانپزشکی وظیفه دارد تا به وسیله نور مرئی با طیف رنگی آبی و بنفش مواد ترمیمی دندان را سفت کند.
اهمیت استفاده از دستگاه لایت کیور برای دندانپزشکانی که ترمیم دندانهای پوسیده را انجام میدهند به وضوح احساس می شود و یکی از محبوب ترین مواد پرکردنی دندان که اغلب به دلیل همرنگ بودن دندان به دلیل زیبایی بیشتر در ترمیم دندان های قدامی از آن استفاده می شود کامپوزیت ها هستند. کامپوزیتها در حالت عادی نرم هستند و برای سفت شدن آنها باید از دستگاه لایت کیور دندانپزشکی استفاده کرد تا کامپوزیت ها استحکام کافی و قابل قبولی را پیدا کنند.
نور دستگاه لایت کیور دارای طیف خاصی می باشد و اکثر این دستگاه ها تا عمق 2 میلی متری تاثیر گذار خواهند بود و بیشتر از یک لایه تاثیر نخواهند داشت به همین دلیل برای نتیجه گیری بهتر،دندانپزشک می بایست یک لایه کامپوزیت روی دندان قرار دهد و سپس با استفاده از دستگاه لایت کیور آن لایه را سفت کند و سپس لایه دیگر را روی دندان قرار دهد و عملیات سفت شدن را با دستگاه Light Cure تکرار کند. در پایان کار برای ترمیم دندان به صورت لایه لایه یک ساختار جدید و مقاومی برای دندان ساخته میشود.
میزان استفاده از دستگاه لایت کیور دندانپزشکی در کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی بسیار مهم و زیاد است و به همین خاطر دندانپزشکان عزیز برای خرید بهترین دستگاه Light Cure باید تحقیقات جامعی را انجام دهند که معیارهای اساسی در انتخاب این دستگاه عبارتند از:
- طول موج دستگاه لایت کیور
- شدت تابش دستگاه
- قابلیت چرخش هد
- تعداد مدهای کاری دستگاه لایت کیور
- باطری دستگاه
- قیمت دستگاه لایت کیور
- خدمات پس از فروش
جرمگیر دندانپزشکی
یکی دیگر از تجهیزات مورد نیاز در کلینیک ها و مطب های دندانپزشکی دستگاه جرمگیر می باشد. از جرمگیر دندانپزشکی برای از بین بردن جرم و پلاکهای سخت روی دندان و لثه با استفاده از امواج اولتراسوند استفاده می شود. جرمگیر دندانپزشکی در دو نوع پرتابل و داخل یونیتی موجود میباشد.
دستگاه جرمگیر دندانپزشکی به وسیله ایجاد ارتعاش در بازه فرکانسی 25 تا 30 کیلوهرتز از هندپیس به نوک قلم و از نوک قلم جرمگیر به ناحیه درمان انتقال داده می شود. نوک قلمهای دستگاه های جرمگیر دندانپزشکی(تیپ)، در دو رنگ طلایی و نقره ای می باشند که عموما از رنگ نقره ای استفاده می شود. در دستگاه هایی که نوک قلم دارای رنگ طلایی میباشند به مرور زمان و با استفاده،رنگ طلایی کم کم تغییر رنگ داده و به رنگ نقره ای تبدیل می شود که این تغییر رنگ نشان دهنده این است که نوک قلم جرگیر باید تعویض شود.
در خرید دستگاه جرمگیر دندانپزشکی به نکات زیر باید توجه داشت:
- داشتن مخزن آب جدا یا اتصال مستقیم به آب یونیت
- وزن هندپیس
- میزان ارتعاش
- قیمت دستگاه جرمگیر دندانپزشکی
- خدمات پس از فروش دستگاه
آمالگاماتور دندانپزشکی
همانطور که می دانید در ترمیم دندانهای آسیب دیده بعد از برداشتن پوسیدگیها و درمان ریشه (اندو)، از مواد ترمیمی برای پر کردن دندان استفاده میشود. مواد پرکردن دندانی در دو نوع هم رنگ دندان (کامپوزیت ها) و رنگ سیاه (آمالگام) می باشند. در ترمیم دندانهای قدامی به دلیل اهمیت زیبایی از مواد کامپوزیت استفاده می شود و در دندان های خلفی که میزان استحکام اولویت بیشتری نسبت به زیبایی دارد از آمالگام استفاده می شود.
ترکیباتی که در ماده آمالگام وجود دارد عبارتند از
- مس
- جیوه
- قلع
- روی
- نقره
که برای ترکیب این مواد با یکدیگر باید از دستگاه آمالگاماتور استفاده کرد. دستگاه آمالگاماتور در سه نوع پودری، کپسولی و یا دوکاره وجود دارد که در سالهای گذشته نوع پودری آن مرسومتر بود اما امروزه از مدل کپسولی به دلیل کارکرد آسانتر بیشتر استفاده می شود.
در خرید دستگاه آمالگاماتور دندانپزشکی باید به نکات زیر توجه کرد:
- پودری و یا کپسولی بودن دستگاه
- قدرت موتور
- تعداد موتور
- قیمت دستگاه آمالگاماتور
- خدمات پس از فروش
تجهیزات دندانپزشکی با هزینه پایین
این سری از تجهیزات دندانپزشکی نسبت به دستگاه های نام برده شده در بخش های قبلی قیمت پایین تری دارند و برخی از آن ها از اساسی ترین تجهیزات تاسیس مطب می باشند که وجود آن ها در هر کلینیک و یا مطبی الزامی می باشد.این دستگاه ها عبارتند از:
- توربین
- آنگل
- ایرموتور
- بلیچینگ
- گوتا کاتر
- پاراوان سربی و روپوش سربی
توربین دندانپزشکی از تجهیزات دندانپزشکی
یکی از تجهیزات اساسی دندانپزشکی در کلیه مطب ها، کلینیکها و یا درمانگاههای دندانپزشکی توربین دندانپزشکی میباشد که قابلیت چرخشی دارد و و با استفاده از هوای فشرده از طریق شلنگ یونیت دندانپزشکی و گاها به وسیله کوپلینگ به حرکت در میآید.
توربین دندانپزشکی جزو هندپیس های با سرعت بالا می باشند که در تراش دندان کاربرد دارند.در گذشته از توربین های آچاری استفاده می شد اما امروزه استفاده از توربین های پوش باتن رایج تر می باشد.در هندپیس های دندانپزشکی میزان سرعت و گشتاور اهمیت زیادی دارد که در حالت عمومی سرعت توربین ها بین 300-700 هزار دور در دقیقه می باشد.
در خرید توربین دندانپزشکی معیارهای مختلفی وجود دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- نوع فرزگیر و درب پشت توربین
- داشتن نور LED
- وزن هندپیس
- جنس بلبرینگ
- سایز هد
- تعداد اسپری آب
- نوع اتصال دو سوراخ،سه سوراخ،چهار سوراخ و یا شش سوراخ
- نوع گریپ
- انتخاب سرعت و یا گشتاور به عنوان اولویت
- قیمت توربین دندانپزشکی
- خدمات پس از فروش
- گارانتی توربین دندانپزشکی
- در دسترس بودن و یا نبودن قطعات داخلی برای تعمیر توربین دندانپزشکی
آنگل دندانپزشکی
آنگل دندانپزشکی نیز همانند توربین یکی دیگر از اساسی ترین تجهیزات هر مطب دندانپزشکی می باشد که خرید آن الزامی است.آنگل دندانپزشکی جزو هندپیس های سرعت پایین به حساب می آید(سرعت تقریبی آنگل های دندانپزشکی از 25 هزار دور در دقیقه شروع و با توجه به نوع مکانیکی و یا الکتریکی بودن آن تا 500 هزار دور در دقیقه متغیر است)و در این نوع هندپیس ها به دلیل کاربردی که دارند(دریل کردن-سوراخ کردن) میزان ترک و گشتاور آن اهمیت بالایی دارد.
سر آنگل دندانپزشکی به تنهایی کاربردی ندارد و حتما باید بر روی ایرموتور سوار شود و با توجه به نسبت هایی که دارد دارای کاربردهای متفاوتی می باشد.آنگل های دندانپزشکی دارای دو نوع می باشند که عبارتند از:
- ناخنکی
- پوش باتن(فشاری)
آنگل های دندانپزشکی با توجه به نوع کاربرد آن نسبت های مختلفی را دارند که عبارتند از:
- نسبت 1 به 1: عمومی/جنرال و ترمیمی/ دور آبی
- نسبت 1 به 5 (افزاینده): دور قرمز
- نسبت 1 به 10: اندولیفت
- نسبت 16 به 1(کاهنده): روتاری و اندو روتاری
- نسبت 20 به 1(کاهنده): ایمپلنت و جراحی
- نسبت 64 به 1(کاهنده): سر آنگل روتاری دستی
در خرید آنگل دندانپزشکی حتما به نکات زیر توجه داشته باشید:
- ناخنکی و یا پوش باتن
- کاهنده و یا افزاینده
- شماره نسبت آنگل
- میزان گشتاور
- سایز هد
- آب از داخل یا خارج بودن
- جنس بدنه تیتانیوم یا استیل ضدزنگ
- نوع کارتریج(بوشی یا بلبرینگی)
- داشتن نور LED
- وزن آنگل دندانپزشکی
- قیمت آنگل دندانپزشکی
- خدمات پس از فروش
- گارانتی آنگل دندانپزشکی
- در دسترس بودن و یا نبودن قطعات داخلی برای تعمیر آنگل دندانپزشکی
ایرموتور دندانپزشکی
ایرموتور دندانپزشکی نیز یکی دیگر از تجهیزات اساسی در تجهیز مطب می باشد که نبود آن در کلینیک و مطب دندانپزشکی امکان پذیر نخواهد بود و حتی بدون وجود ایرموتور، آنگل دندانپزشکی نیز کاربردی نخواهد داشت. ایرموتور جزو هندپیس های سرعت پایین میباشد که مستقیما با هوا کار می کند و هوا را (پنوماتیک) به حرکت مکانیکی تبدیل می کند. سرعت تقریبی ایرموتورهای دندانپزشکی بین 20 تا 40 هزار دور در دقیقه میباشد.
ایرموتورهای دندانپزشکی دارای دو مدل آب از داخل و آب از خارج می باشند که در صورتی که ایرموتور از نوع آب از داخل باشد،آنگل دندانپزشکی نیز باید دارای سیستم آب از داخل باشد در نتیجه در هنگام خرید ایرموتور و آنگل دندانپزشکی به این نکته توجه داشته باشید.
در حقیقت تنها کارایی ایرموتور های دندانپزشکی به کار انداختن آنگل دندانپزشکی با توجه به نسبت آن می باشد که در حین خرید ایرموتور دندانپزشکی باید به نکات زیر توجه داشت:
- آب از داخل و یا خارج بودن
- نوع اتصال دو سوراخ،سه سوراخ،چهار سوراخ،شش سوراخ
- جنس بدنه
- وزن
- پشتیبانی از سیستم LED
- وزن ایرموتور دندانپزشکی
- قیمت ایرموتور دندانپزشکی
- خدمات پس از فروش
- گارانتی ایرموتور دندانپزشکی
- در دسترس بودن و یا نبودن قطعات داخلی برای تعمیر ایرموتور دندانپزشکی
بلیچینگ دندانپزشکی
یکی از دستگاه های مورد نیاز برای تجهیز مطب دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی می باشد که البته این دستگاه جزو دستگاه های ضروری برای تاسیس مطب نمی باشد اما در صورتی که دندانپزشک بخواهد در مطب و یا کلینیک خود به انجام کارهای زیبایی مانند کامپوزیت،سفید کردن دندان،لمینیت،ونیر کامپوزیت و…انجام دهد باید حتما این دستگاه را تهیه کند.
دستگاه بلیچینگ دندان برای از بین بردن جرم و یا پلاک های موجود بر روی دندان کاربرد دارد و اساس کار این دستگاه همانند دستگاه لایت کیور دندانپزشکی می باشد.در خرید دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی باید به نکات زیر توجه کرد:
- طول موج دستگاه
- عمق کیور
- شدت نور
- تعداد نور
- تعداد لامپ
- تعداد مد کاری
- قیمت دستگاه بلیچینگ دندانپزشکی
- خدمات پس از فروش
گوتاکاتر دندانپزشکی برای تجهیز مطب دندانپزشکی
در هنگام کار درمان ریشه (عصب کشی) بعد از خالی شدن کانال و شستشوی داخلی کانال با استفاده از وسیله ای به نام گوتاپرکا قسمت کانال دندان پر می شود و مقداری از آن بلندتر بوده و اضافه می آید که درنتیجه دندانپزشک باید قسمت اضافه را کوتاه نماید.دستگاه گوتاکاتر دندانپزشکی در کوتاه کردن بخش اضافه با استفاده از حرارت به دندانپزشک کمک خواهد کرد که این حرارت سبب عدم انتقال عفونت و هم چنین مسبب رشد باکتری نمی شود.
پاراوان سربی، روپوش سربی،تیرویید بند سربی،نیم دامن سربی و پیشبند سربی دندانپزشکی
در مطبها و یا کلینیکهای دندانپزشکی که از دستگاه رادیوگرافی استفاده می شود برای جلوگیری از برخورد اشعه با دندانپزشک،پرسنل و بیماران باید از پاراوان سربی استفاده شود.پاراوان سربی در انواع گوناگون در بازار موجود می باشد که عبارتند از:
- دو لت/سه لت
- گرم های سرب مختلف
- ایستاده یا دیواری
اگر تعداد عکسبرداری در مطب دندانپزشکی بالا باشد توصیه می شود تا پاراوان سربی با گرم های بالا به جهت حفاظت بیشتر خریداری شود.اگر بیماران احیانا به دوز اشعه حساسیت داشته باشند و یا باردار باشند پیشنهاد می شود که جهت حفاظت در برابر اشعه از روپوش های سربی و همینطور تیرویید بندها استفاده شود.